Tenk økonomisk og smart

Penger påvirker livene våre, og de styrer store deler av hverdagen vår. Dette er et faktum vi nok aldri kan komme bort fra. Vi må alle ha penger for å leve. Ikke bare for å overleve, men for å faktisk leve og ha det bra også. Det er ikke hyggelig å alltid kun ha nok til det mest nødvendige for å klare seg, når man i tillegg bruker såpass mye av døgnet på å tjene inn de pengene. Men det er ikke nødvendigvis så mørkt som det kanskje høres ut, det er nemlig mange måter du kan spare penger på om du er smart. De aller fleste av oss har unødvendige utgifter vi kunne klart oss uten, og vi er antageligvis ikke bevisste på det engang.

Gå over faste utgifter

Du kan for eksempel starte med å ta en titt på de faste utgiftene som vi alle har, og hvilke alternativer som finnes. Med et par kjappe Google-søk vil du finne ut at teknikken kan spare penger for deg både her og der. Hva med å for eksempel installere en varmepumpe istedenfor å varme opp huset ditt med ovner? Strømregningen din vil nok bli en del lavere på vinteren. Å bytte til el-bil er både bra for miljøet og billigere for deg i lengden, men dette krever selvfølgelig en stor investering når du kjøper bilen. Selger du din gamle vil det nok allikevel hjelpe. Det kan også være smart å sjekke litt rundt og sammenligne abonnementer på telefonen din eller bredbåndet ditt. Om du kan få den samme tjenesten du har behov for til en lavere pris er det ingenting å vente med. Å spare et par hundelapper i måneden gjør utslag i lengden.

Pass deg for småkjøpene

Du har kanskje sett hvilke situasjoner folk kan skape for seg selv i programmer som Luksusfellen, og tenkt at noe sånt ville aldri du gjort? Selv om det heldigvis ikke er så mange av oss som gjør såpass store unødvendige kjøp så gjør vi allikevel noen av de samme feilene med mindre summer. Hvor ofte gjør vi ikke et spontant lite kjøp vi ikke hadde planlagt? Du skal egentlig bare på butikken for å kjøpe toalettpapir, og så får du lyst på en brus og en pakke drops mens du står i køen. En femtilapp ekstra annenhver dag på ting som dette blir noen unødvendige hundelapper i måneden. Gjør heller større innkjøp sjeldnere. Ta en prat med Zmarta om et lite forbrukslån, så kan du få alt ut av veien på en gang.