Flyplasser med god internettdekning

Hva er det første du gjør etter å ha sjekket inn og kommet gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen? Det mange gjør er å ta opp telefon eller nettbrett, sende meldinger til familie og venner, sjekke facebook eller bare surfe. Hvor folk ferdes skal de ha tilgang på Internett. Forestill deg å sitte alene og fortapt på en mellomlanding i flere timer uten det. Du ville være helt fortapt. Hva skal du egentlig ta deg til disse timene etter å ha gått opp hele avgangshallen og blitt kjent med alle butikkene? I dag har de aller fleste flyplasser heldigvis akseptabel dekning. I de minste på kafeene.

Landing for full musikk

Det forholder seg imidlertid annerledes når du stiger inn på selve flyet. Ved oppstigning og ved landing skal alt elektronisk utstyr være slått av. Du har kanskje måttet reise deg og ta av sikkerhetsbeltet for å slå av mobiltelefonen som ligger i en veske på bagasjehyllen? Du er ikke alene. Det var engang en mann som trodde han kunne omgå dette ved å ta med en gammel walkman. Han hadde en flyskrekk som han prøvde å lamme under landingen. En walkman er jo en gammeldags kassettspiller fullstendig fri for elektroniske komponenter. Uheldigvis var dette apparaturet helt ukjent for den mye yngre flyvertinnen som ikke kunne tenke seg at det var mulig å høre på musikk uten avansert elektronikk. Han måtte pent slå den av. Og verre skal det bli. Terrorfrykten gjør at det kan bli helt forbudt med elektronikk på fly.

Underholdning uten elektronikk

Hva gjorde egentlig forfedrene våre i slike situasjoner? Du sitter der uten noen å snakke med, kun i selskap med deg selv. Er det mulig å holde ut dette for perioder lengre enn én time? En løsning er papirbøker. De finnes fortsatt. Faktisk er det et godt utvalg i bokhandelen på for eksempel Oslo Lufthavn. En annen øvelse er å gjenoppfriske den gamle øvelsen å gi seg sine egne tanker i vold. Dette er noe vi ikke lenger gjør så ofte i vår travle hverdag. Len deg tilbake i flysetet og tenk. Tenk på venner du ikke har sett på en stund og gjenoppfrisk gamle minner, eller minn deg selv på noe helt trivielt som at du trenger nye hagemøbler til sommeren. Den menneskelige hjerne kan fortsatt overgå teknologien på visse områder. Ha en god reise.