Har du hjemmekontor?

Det kan komme både gode og dårlige ting ut av å jobbe hjemmefra. Har du en jobb hvor du har muligheten – eller har du eget firma – så kan det absolutt være fristende. Du sparer både tid, penger og miljøet på å ikke reise frem og tilbake til jobb hver dag. Og antageligvis er hjemmet ditt et mer behagelig sted å være enn kontoret ditt er. Men det blir også lett å utsette ting når man jobber hjemme. Du har bare deg selv å svare til, og ingen får vite hvor lange pauser du tar. Før du bestemmer deg bør du finne ut om hjemmekontor egentlig passer personligheten din eller ikke.

Finn et egnet sted

Det finnes også andre alternativer til å jobbe hjemmefra om du skal jobbe andre steder enn “på kontoret”. De fleste biblioteker har egnede sitteplasser med skrivebord. Og om du ikke blir distrahert av lyden er det hyggelig å jobbe fra cafeer. For det kan være forstyrrende for noen å ha mange mennesker rundt seg mens man jobber. Så skal du ha kontor hjemme bør du ha det på et adskilt rom, og ikke bare i en krok i stua. Spesielt om du bor med familie som også kan være hjemme på dagtid. Å ha de rette møblene er viktig, så ta en kikk på furniturebox.no. Har du eget foretak kan du også trekke av noe av husleien på regnskapet med hjemmekontor, noe som er et veldig fint pluss.

Vi er mer hjemme

Vi gjør stadig flere ting hjemmefra som vi pleide å være nødt til å fysisk dra et sted for før. Det er selvfølgelig delte meninger om dette, som med alt annet, men det er tydelig hvilken retning vi går i. Også de eldre gjør mer hjemmefra over nettet, alt fra å betale regninger til å bestille legetime. Og yngre og yngre barn kommuniserer mer og mer over nett. Dette kan også føre til at vi rører mindre på oss, og dette er noe du bør ha i bakhodet med hjemmekontor. Pass derfor på å for eksempel gå noen lange turer i pausene dine. Og sørg for å fysisk skille arbeid og hygge fra hverandre.