Gadgets man kan bruke som sjåfør

Som regel får man streng beskjed om å legge fra seg mobilen når man er på jobb, og i enkelte sammenhenger kan det være grunn nok til oppsigelse. Men, mobilen kan være nyttig om man er på jobb også. Det er de mange applikasjonene som man legge til i Apple Store for iPhone, og Google Play for Android.

Yrkessjåfører kan ikke bruke mobilen i arbeid, men de kan bruke den når kjøretøyet står i ro. Vi oppfordrer derfor aldri sjåfører til å bruke den i arbeid. Men det er flere gadgets som de bør ha tilgjengelig. Appene får 4 av 5 stjerner og har blitt omtalt mange ganger.

Hendelser i trafikken

Med appen Trafikk vil man få varsel når det skjer ting på veien. Det er svært viktig for mange å vite, dersom det ikke fins omkjøringsveier i nærheten. Her kan man finne ut hvor stor trafikken er og om det er lurt å velge andre veier. Store ulykker kan forsinke transporten med mange timer. Appen kan lastes ned på flere enheter, den som passer best.

Navigasjon

Å navigere er vanligvis enkelt og man trenger ingen hjelp for å finne fram. Men for yrkessjåfører er det annerledes, da de hele tiden skal finne fram til nye steder. Appen CoPilot GPS gir oversikt over alle veier innenlands og utenlands. Navigasjon er viktig i alle ledd for en yrkessjåfør enten man kjører langtransport eller er drosjesjåfør.

Rasteplasser

En yrkessjåfør er avhengig av å stoppe for å hvile. Hvert døgn skal man hvile minst elleve timer. Appen Bobil passer også for yrkessjåfører fordi man kan finne rasteplasser og oppstillingsplasser som er gratis å bruke. Det er ganske viktig når man farter over hele landet. Det gjør at man kan planlegge bedre og skape en mer effektiv arbeidsdag.