Bruk av smart-teknologi til lading av elbiler

Mye har forandret seg siden elbilenes inntog på bilmarkedet. Dersom du er en elbileier som lader mye hjemme i garasjen, har du sikkert fått en svært dyr strømregning i det siste. Hva om vi sier at det finnes en billader som lar deg lade smartere, slik at du kan spare penger? Teknologien innenfor elektronisk utstyr er stadig i utvikling, og nå kan også elbilentusiaster benytte seg av smart-teknologien.

Strøm er dyrt

Januar og februar har vært iskalde måneder i store deler av landet. Dette har resultert i skyhøye strømregninger for mange husholdninger. Økt bruk av elektrisitet innendørs og svært dyre strømpriser er en uheldig kombinasjon. Dersom du har elbil i tillegg, har nok regningen din blitt ekstra høy nå på nyåret. Men det går an å skaffe utstyr som lar deg lade bilen på en lur måte, som kan spare deg for unødvendig høye utgifter. Med Easee ladeboks kan du lade smartere enn før. Grunnen til dette er at ladeboksen kan kombineres med strømtjenesten Tibber.

Tibber – en smartere og billigere strømleverandør

Tibber er en digital strømleverandør, som sparer penger på driftsutgifter fordi de er heldigitale. Dette gjør at kundene deres får billigere strøm. Tibber styres gjennom en app på mobilen din, og gir deg stadig analyser av strømbruken din, når du kobler til smartutstyr. I tillegg til å styre elbilladeren din, kan du også koble oppvarming til appen, slik at du kan styre temperaturen i huset, også når du ikke er hjemme. Kjøpte du elbilen din av miljøhensyn? Da er det nok en grunn til å bytte strømtjeneste til Tibber, fordi strømmen deres kommer utelukkende fra norsk vannkraft eller fra solceller på private hjem. Altså er det å bytte til dette strømselskapet et grønt valg.

Slik fungerer ladeboksen som hjelper deg spare strøm

Du lurer kanskje på hvordan en ladeboks kan hjelpe deg med å spare strøm? Ladeboksen kan kobles til internett gjennom både Wi-Fi og 4G. Du får muligheten til å smartlade, noe som gir deg 20 % lavere strømpris. Du får nemlig tilgang til en banebrytende teknologi, som lar deg lade bilen når strømmen er billigst. Strømprisen varierer som kjent gjennom hele døgnet. I blant oppstår det underskudd av strøm i markedet eller en overbelastning av strømnettet, noe som resulterer i at strømmen blir dyrere. Med Tibbers teknologi kan du koble til laderen, men planlegge at selve ladingen starter på et senere tidspunkt, nemlig når strømmen er billigst. Ganske smart, eller hva? Utnytt tidene på døgnet hvor strømmen er rimelig, ved å styre oppstart av ladingen fra appen på mobilen din.

På toppen av alt dette, har Easee et stilig og pent design. Boksen kommer i flere farger, som klassiske svart, hvit og grå, men også mer utradisjonelle farger som rød og blå. Endelig kan du unngå en stygg boks på ytterveggen, men heller velge en stilren ladeboks i fargen som passer best til huset ditt.