Nye dingser i hverdagen

De omgir oss nært sagt hvor enn vi beveger også i dag, vi tar de med på topp- og dykketurer, i sengen og i dusjen. De forenkler hverdagen for veldig mange mennesker, mens de nok også er noen som syns det kan bli vel mye noen ganger. Vi snakker selvfølgelig om elektroniske dingser, eller gadgets som de kalles på godt norsk.

Norske hjem fylles opp av duppeditter som skal hjelpe til med å holde kontroll og oversikt over alt vi er i nærheten av. Kjøleskap kan kobles til smartklokker for å ha full kontroll over temperaturen i skapet, samtidig som den samme klokken piper når det er på tide å passe på pulsen under løpeturen etter middag. Det beryktede overvåkningssamfunnet har fått en ny dimensjon, men nå er det vi som bidrar ved å overvåke oss selv og våre liv.

En ekstra forsikring i hverdagen

At verden blir mer digitalisert og interaktiv er det lite å gjøre noe med, men tilpasningen til den nye hverdagen kan gjøres mer smertefritt om den møtes med et åpent sinn og åpne øyne. Hvilke data som blir samlet inn av den enkelte dingsen er i stor grad opp til brukeren, og det er derfor viktig at dette gås nøye gjennom før den tas i bruk.

Det er ikke mye som ikke kan overvåkes med elektroniske hjelpemidler i dag, og ved riktig bruk kan det fungere som en ekstra forsikring i hverdagen. Vi forsikrer det aller meste i dag, med egne bilforsikringer, innboforsikring og forsikringer for barn og kjæledyr, så hvorfor ikke sørge for å ha kontroll over tilstanden der det er mulig? De fleste innstillingene til moderne biler kan følges ved hjelp av en app på telefonen, mens strømforbruk, alarmnivå og flere og flere kroppslige funksjoner også kan følges og lagres.

Den teknologiske utviklingen bør ikke være noe å frykte om man skynder seg langsomt inn i den. For noen kan det nok allikevel virke skummelt og påtrengende med alle dingsene som skal følge med på alt rundt oss. Enten vi liker det eller ikke så er det i den retningen verden beveger seg, og motstand kan fort være nytteløst som det så kjent heter. Det finnes en spennende dings der ute for alle!