Netthandel – den nye normalen

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Internettets fødsel har ført til mange nye fenomener, alt fra sosiale medier til digitalisering av økonomien. En rekke konsepter har blitt til etter at internettet ble allemannseie, og mye av det er ting mannen i gata ikke en gang tenker over, eller er bevisst på at han bruker. Dog, et konsept som er kommet som følge av internettets tilstedeværelse, som privatpersoner definitivt tar i bruk og som stadig blir mer populært, er netthandel. Det begynte i det spede, med at folk stort sett handlet bøker og filmer på nett, ting de visste hva var og som de følte seg trygge på å handle. Men, i takt med at e-handelen ble mer utbredt, begynte også folks tillit til netthandel å vokse, og i dag handler nordmenn det meste på nett, alt fra klær til mat. Vi handler fra butikker innenfor landets grenser, og fra fjerne land som kan tilby lavere priser og mer eksotiske varer. Vi handler til oss selv, vi handler gaver, vi handler ting som kommer i pakker til det lokale postkontoret, og vi handler bøker og filmer som suser direkte inn i datamaskinen vår og gir oss øyeblikkelig tilgang. Det meste kan handles på internett, alt fra postkasser til sengerammer.  Det er mange fordeler ved å handle online, blant annet:

 

1.      Det er tidsbesparende

De fleste kan være enig i at det er få ting som er så kjedelig som å tråle byen etter akkurat den ene spesifikke tingen du bare ha, men som du ikke finner noe steder. I stedet for å bruke en masse tid på å løpe fra butikk til butikk, kan et enkelt internettsøk være nok til at du finner akkurat det du leter etter.

 

2.      Det er lett

Netthandel har blitt utrolig enkelt. De fleste nettsider i dag bruker Pay-Pal, så betalingen er overstått på et blunk. Forsendelsene kommer stort sett raskt hjem til deg, og om du ikke liker varen du har mottatt, er retur uproblematisk.

 

3.      Du får tak i ting du ikke finner ellers

Netthandel er som skapt for å få tak i litt sjeldnere varer, for eksempel et maleri av en ukjent kunstner fra Uganda eller en jakke du angrer bittert på at du ikke kjøpte da du så den i en liten nisjebutikk i New York. En annen fordel ved å handle online, er at det blir langt enklere å få tak i unike varer som uttrykker din personlige stil, både i klesveien og ellers.