Nettbaserte løsninger for økonomi

I dagens samfunn er man ikke lenger avhengig av å ha store, tunge programmer som skal kjøre lønn og regnskap direkte på PC-en. Man kan laste ned en skybasert løsning ikke krever plass, og som heldigvis heller ikke forsvinner dersom PC-en din plutselig bryter helt sammen. Her kan du lese mer om ulike løsninger som finnes, og ikke minst hva de tydeligste fordelene med en skybasert finansiell løsning er.

Fordeler med å jobbe på nett:

  • Du trenger ikke tenke på å ta sikkerhetskopier av dataene dine. Dette gjøres på skyen, som uansett er et sikkert sted.
  • Du betaler bare for det du bruker, og trenger ikke investere i dyre programmer eller dyrt utstyr.
  • Du har tilgang til dine data uansett hvor du er. Logg på, last ned det du trenger, logg av.
  • Ingen tid eller penger brukt på nedlasting, oppdatering, installering, servere etc.
  • I tillegg er det enkelt med fakturahåndtering – fakturer uten firma i de tilfeller der det ikke kreves at man oppretter et eget foretak.

Ulike systemer som finnes per i dag

Med Abacus IT får man muligheten til å fakturere direkte på nett, gi de ansatte tilgang til egne rapporter, enkelt sende inn, motta og godkjenne reiseregninger og andre utgifter, samt tilgang til analyse- og rapportverktøy som er praktiske.

Visma har et eget nettbasert økonomisystem som kan hjelpe en nybegynner i gang med en gratis demo-versjon, og slik kan man teste brukervennlighet, stabilitet og funksjonalitet før man investerer i et program som blir både vanskelig og gjenstridig å jobbe med.

I tillegg finner man Xledger, et økonomisystem utviklet for mobile enheter, slik at økonomi og regnskap skal bli enklere, raskere og sikrere. Her har de bakt inn både bank, regnskap, lønn/reise og innkjøp, samt enda flere funksjoner. Dermed kan man velge en applikasjon for hele bedriften, fra økonomi til personalbruk.

Uansett hvilket program man velger å jobbe på nett med, er det viktig å sjekke leverandørens seriøsitet, da man leverer ut sensitive opplysninger til en lagrings- og funksjonsleverandør. Les derfor anmeldelser og artikler om valgte program før investeringen fullbyrdes.