El-teknologi kan sikre billigere fly

Se for deg at du kan velge bort et vanlig forurensende fly til fordel for et el-fly! Det hadde nok hjulpet på reisegleden å vite at man ikke er med på å øke CO2-utslippene lenger. Tenk om flygingen i tillegg blir billigere enn før? Da er det ikke noe problem å bo i utlandet for eksempel. Kanskje drømmer du om å ta med freelance-jobben din til Hawaii, men synes flyturen hjem til resten av familien er for dyr? Med ny teknologi som Internett kan flere og flere jobbe fra der de vil, men selve reisen hindrer dem i dette. Med elektriske fly og lavere flypriser kan det komme en revolusjon, spesielt i land der mange jobber via Internett. Billigere fly vil også føre til at flere kan søke til varmere strøk om vinteren.

Fly blir mer miljøvennlig enn tog

De tenkte el-flyene kan faktisk bli mer miljøvennlige enn elektriske tog. Dette fordi de ikke trenger skinnegang, kun kontrolltårn. Disse er rimeligere å holde i gang enn det kompliserte skinnesystemet bak et tog. el-fly kan bli fremtiden for mange. Nå kan dette faktisk bli til virkelighet om muligens 10-15 år frem i tid. Det forskes på nye passasjerfly med el-motor hele tiden. NASA er også med og jobber med en slik modell. De satser på å bruke et italiensk ferdigutviklet skrog, men bytter ut motoren med en som bruker bensin og elektrisitet i stedet for diesel. Det hele høres egentlig ganske logisk ut, og det minner mye om hybridbiler. Vi kjører jo mer og mer elektrisk, så hvorfor ikke fly på samme måte? Her er det kun teknologien som setter grensene foreløpig. Men med den raske teknologiske utviklingen vil det nok ikke ta lang tid før drømmen blir til virkelighet.

Hvor reiser vi mest?

Dersom vi skulle komme til å fly enda mer takket være el-fly, hvor er det egentlig vi reiser først og fremst? Så langt tilbake vi kan huske har Sverige toppet listen som mest populære reisemål. Men når er de altså blitt slått av Spania. Dette innebærer at mange som før reiste til Sverige med bil, heller flyr i stedet. Det er rett og slett for langt å kjøre bil til Spania. Ferien ville nesten være over før man kommer frem! Sverige og Danmark er fortsatt svært populære reisemål, i likhet med Norgesferier. Flere og flere ferierer i eget land, kanskje mye på grunn av miljøfaktoren. Nordmenn har alltid hatt stort miljøfokus når det gjelder livsstil og andre valg de tar i livet. Det at vi ser en nedgang i utenlandsflygninger henger helt sikkert sammen med dette.